Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-04@06:43:12 GMT

ماجرای کارخانه کیان تایر چه بود و چرا تعطیل شد؟

تاریخ انتشار: ۲۵ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۸۷۳۹۰

ماجرای کارخانه کیان تایر چه بود و چرا تعطیل شد؟

این روزها در هیاهوی اخبار مختلف سیاسی و اجتماعی و در حالی که تورم و گرانی مشکلات زیادی را برای خانواده‌ها ایجاد کرده، شنیدن خبر تعطیلی یک کارخانه آن هم با 1200 کارگر بسیار دردناک است. متاسفانه روز گذشته خبر تعطیلی کارخانه لاستیک سازی کیان تایر به دلیل بلاتکلیفی مالکیت کارخانه و مشکلات مالی و مواد اولیه، در فضای مجازی منتشر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اتفاقی که حدود 1200 خانواده را درگیر معضل بیکاری می‌کند اما ماجرای کارخانه کیان تایر چه بود و چرا به این حال و روز افتاد؟

درباره کارخانه کیان تایر

کارخانه کیان تایر در سال 1337 با سرمایه گذاری مشترک ایران و شرکت بی اف گودریج با ظرفیت اسمی 14 هزار تن در سال به عنوان اولین کارخانه تایر سازی خاورمیانه تاسیس شد. این شرکت در سال 1354 تولید تایرهای رادیال نخی را آغاز کرد. در سال 1358 پس از پیروزی انقلاب، تحت پوشش سازمان صنایع ملی ایران درآمد و با مدیران و کارشناسان ایرانی به فعالیت خود ادامه داد. این شرکت که به عنوان پیش کسوت کارخانه‌های تایرسازی در ایران شناخته می‌شود، در سال 1371 خودش اقدام به ساخت دستگاه‌های تایرسازی کرد. در سال 1374 ظرفیت اسمی این کارخانه به حدود 30 هزار تن در سال (با احتساب محصولات روکش) رسید و در سال 1376 موفق به دریافت یازدهمین جایزه بین‌المللی کیفیت اروپا شد. در سال 1383 با واگذاری شرکت به بخش خصوصی امکان تمدید اعتبار گواهی نامه میسر نشد. در سال 1387 اداره شرکت به دستور هیئت دولت تحت پوشش هیئت حمایت از صنایع قرار گرفت و از همان زمان با فراز و فرودهای بسیاری همراه بود تا این که بالاخره روز گذشته به تعطیلی کشیده شد.

دلیل تعطیلی چه بود؟

کارخانه لاستیک سازی کیان تایر که به نوعی بزرگ‌ترین تولیدکننده تایرهای معدنی و دامپتراک کشور محسوب می‌شد و تایرهای خودروهای نظامی و با‌اندازه‌های بزرگ و خاص نیز تولید می‌کرد، به دلیل بلاتکلیفی مالکیت کارخانه و مشکلات مالی و مواد اولیه، از چند روز پیش تعطیل و در کارخانه به روی کارگران بسته شده است. به گزارش ایرنا به نقل از یک مقام آگاه، « کارخانه کیان تایر که در منطقه چهاردانگه استان تهران واقع شده، در دهه 80 به بخش خصوصی واگذار شد اما همان زمان هم به نظر می‌آمد که خریدار به طمع اراضی ارزشمند این مجموعه -که در محدوده شهری واقع شده بود- آن را در اختیار گرفته باشد.» این مقام آگاه همچنین در ادامه گفته: «به دلیل بازپرداخت نشدن بدهی تسهیلات بانکی از جمله به بانک سپه و بانک کشاورزی، این کارخانه از مالک خصوصی آن خلع ید شده بود و از چند سال پیش با مدیریت دولتی اداره می‌شد و حتی شنیده شده که مالک خصوصی آن در بازداشت به سر می‌برد.»

چه باید کرد؟

قطعا بیکار شدن 1200 نفر آن هم در این شرایط اقتصادی می‌تواند تبعات زیادی داشته باشد. متاسفانه خصوصی سازی‌های غیرکارشناسی و همچنین نبود نظارت بعد از خصوصی سازی باعث شده است بسیاری از کارخانه‌ها و شرکت‌هایی که پیش از این به بخش خصوصی واگذار شده‌اند، رو به تعطیلی بگذارند. با این حال به نظر می‌رسد دولت با حمایت از این کارخانه باید از تعطیلی یک کارخانه تولیدی با 1200 نیرو و ظرفیت 150 هزار تن لاستیک در سال جلوگیری کند.

 

منبع: فردا

کلیدواژه: خصوصی سازی کارخانه کیان تایر تعطیلی کارخانه کیان تایر کارخانه کیان تایر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۸۷۳۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستگاه قضا از بخش خصوصی در راستای رونق تولید حمایت می‌کند

به گزارش خبرگزاری مهر حجت الاسلام و المسلمین خلیلی معاون اول قوه قضائیه از شرکت‌های پالایش نفت آفتاب و تولید روی بندرعباس بازدید کرد.

وی در جریان این بازدیدها پس از استماع گزارش مدیران این واحدهای بزرگ تولیدی، ضمن بررسی مشکلات مطرح شده، دستورات لازم را جهت رفع موانع و مشکلات موجود صادر کرد.

حجت الاسلام و المسلمین خلیلی در این بازدید اظهار کرد: به منظور رفع مشکلات واحدهای تولیدی، تمام توان خود را به کار خواهیم بست تا ضمن ایجاد اشتغال پایدار، شرایط مساعد برای کاهش آسیب‌های اجتماعی در جامعه فراهم شود.

وی تصریح کرد: قوه قضائیه از سرمایه گذاران بخش خصوصی برای تولید، داشتن اقتصادی پویا و ایجاد رونق اقتصادی حمایت می‌کند.

معاون اول قوه قضائیه خاطر نشان کرد: برای رفع مشکل شرکت روی با دولت تبادل نظر می‌کنیم و در صورت وجود مشکل حقوقی در این زمینه، آن را پیگیری و حل خواهیم کرد.

مدیرعامل شرکت تولید روی بندرعباس نیز در این بازدید با اشاره به تلاش‌های قوه قضائیه برای رفع مشکلات این مجموعه گفت: در نتیجه این حمایت‌ها از ابتدای امسال فعالیت شرکت از سر گرفته شده است اما همچنان مشکل تأمین خاک معدنی برای تولید شمش روی وجود دارد.

وی افزود: تأمین به موقع خوراک شرکت روی بندرعباس نیازمند خریداری خاک از بورس است که به علت دور بودن شرکت از معادن، خاک مورد نیاز با هزینه بالا تأمین می‌شود و این شرکت برای حفظ توان رقابت با دیگر شرکت‌ها نیازمند حل این مشکل می‌باشد.

کد خبر 6095264

دیگر خبرها

  • آمادگی شرکت نفت مناطق مرکزی برای به راه‌اندازی کارخانه ان‌جی‌ال ۳۱۰۰
  • پیگیری طلب میلیاردی مردم از یک شرکت خصوصی
  • توضیحات فولاد ازنا در مورد یک خبر
  • ◄ رفع انحصار ریلی با ایجاد یک نهاد رگولاتوری
  • تعطیلی اماکن تاریخی در سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع)
  • دستگاه قضا از بخش خصوصی در راستای رونق تولید حمایت می‌کند
  • تعطیلی موزه‌های دفینه در روز شهادت امام جعفر صادق (ع)
  • مطهری؛ مدافع کیان سیاسی قرآن کریم
  • چطور از دسترسی هوش مصنوعی به اطلاعات حساس جلوگیری کنیم؟
  • سینماهای سراسر کشور از عصر جمعه تعطیل است